Kakawihan cara mawa ulin budak

Ipit-ipit

Ipit-ipit buah leunca
Kamana nepina
(Budak dikeleketek tina palebah beuteungna nepi kana kelekna)

Rauk-rauk

Rauk-rauk si julang
Kamana eunteupna
Ka dieu……
(Budak sina nangkarak, ramo nu ngarauk-rauk direupbraykeun ti luhur ka handap. Di keleketekkeun lebah beuteung budakna)

Sur-ser

Sur-ser sur-Ser
Angeun aing gera asak
Disuluhan ku baketes
Baketes meunang memeres….
(Suku budakna ditanghunjarkeun bari diusapan di lebah tuur nepi kana ramona)

Jampe-jampe Harupat

Jampe-jampe harupat
Geura gede geura lumpat
Tirilik lumpat ka pipir
Torolong lumpat ka kolong
(Suku budakna bari diusapan)

  1. Tinggalkan komentar

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s