CARPEN ( CARITA PENDEK)

si duyeh ka sohor pisan jelema sangsara sakawilayahan ciromed…..
geus bosen hirup sangsara…. si duyeh boga inisiatip nga do’a tapi melalui surat….

hiji poe niat si duyeh teh kalaksanakeun, nya eta rek ngirim surat nu khusus ditujukeun na ka alloh SWT…..

tos beres nulis surat, si duyeh bingung arek ngirimkeun ka alamat mana…..
geus lila mikir, mnh na karek inget… ceuk beja lamun rek ngenta tulung langsung weh datang ka kantor polisi….. teu rea lila sangges eta surat di amplopan deregdeg weh indit ka knt polisi…..
di kantor polisi siduyeh lngsng nepungan bapa kapolres na langsung….. bari pok ngomong, pa abdi bade ngawiat surat …. kumargi bapa tiasa ngadugikeun ieu surat…. hatur nuhun sateuacan na pak….. leos weh indit eta siduyeh teh ari geus mere surat ka pa kapolres mah…..

eta pa polisi bingung, ieu surat kudu dikirim kamana…. sabab alamat anu dituju nage euweuh…. sangges mikir sababaraha detik, surat teh dibuka weh ku polisi… sugan weh di jerona aya alamat anu dituju….
barang di buka jeung dibaca eta polisi beuki bingung kudu kumaha deui bari pok ngomong, boaboa geus gelo kitu si duyeh teh… da asa teu mungkin eta surat bisa dikirim… isi suratna kieu yeuh

kepada alloh SWT
ya alloh….. abdi teh tos bosen jadi jalmi sangsara….. hoyong banting stir janten jalmi anu sukses ya alloh…..
cing atuh gusti pasihan abdi modal kangge usaha…. tong ageung2 teuing sajuta weh cekap…. nu penting mah aya kangge modal…..

untung pa kapolres teh jelemana bageur….. dari pada bingung kudu ngirim kamana, trus weh anak buahna dikumpulkeun sangkan mere sumbangan jang si duyeh…. sanggeus dikumpulkeun hasil sumbangan eta ternyata ngan nepi 500rb

geus kitu duitna di amplopan trus isukna dibikeun weh ku anak buah pa kapolres ka siduyeh……
nyaho isi suratna di bales, si duyeh atoh kacida mnh na lngsng weh muka eta amplop…… barang di buka nyampak duit 500rb atuh si duyeh atohna teu manggih…

isukna si duyeh balik deui ka kantor polisi, nu maksudna ngirim surat deui anu ditujukeun ka alloh…. carita namah rek ngucapkeun hatur nuhun…. sor weh di asorkeun deui surat ka pa kapolres….

polisi panasaran hayang nyaho surat naon deui anu ditulis ku si duyeh teh…..
dibuka weh eta amplop teh bari trus di baca…. eusina :

kepada Alloh SWT….
nuhun pisan gusti parantos ngaijabah kahoyong abdi…..
mung abdi nitip pesen gusti….. upami ngke bade ngirim deui artos kangge abdi, langsung weh ka abdi ntong melalui pa polisi…. geuningan nu kamari ge nu nepi ka abdina ngan 500rb heunteu sajuta (dipotong 50% pamikiran si duyeh)

beres maca, pa polisi langsung ngucap…. TOBATTTTT AYAAAA ANAKKKKKKKK

PENULIS DaN’s Sopandi

  1. Tinggalkan komentar

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s